Compania Transferoviar a anunțat că noile automotoare Bombardier Talent au intrat în circulație în zona Metropolitană Cluj Napoca, pe relația Cluj Napoca - Aghireș. Primele șase automotoare diesel aduse din Germania au intrat în țară în iunie și la Cluj au fost făcute o serie de modificări, revizii și igienizări. O parte dintre trenuri sunt din 2004 și un lot mai mic din 2001.

Tren Bombardier al TFCFoto: Transferoviar

Compania spunea acum câteva luni că noile treuri vor circula și pe rute precum București - Aeroport H Coandă și București - Buzău. Pe secția București - Aeroport Otopeni vor intra în aprilie.

Primele trenuri vor circula mai întâi între Cluj și Aghireș, pe o distanță de 28 km. TFC are 6 trenuri pe sens în fiecare zi: cele care au trei opriri fac 29 de minute, cele care au 9 opriri fac 41 de minute.

Transferoviar a cumpărat în total 12 trenuri Bombardier Talent BR 643 fabricate în 2001 și 2004, trenuri care au circulat până acum în zona orașului Dusseldorf. Aceste trenuri au o viteză maximă de 100 km/h. Opt dintre trenuri sunt produse în 2004 și restul de patru, în 2001.

Aceste trenuri au devenit cele mai noi din flota Transferoviar care cuprinde automotoare fabricate în anii '60 și '70.