CFR Infrastructură spune că în perioada următoare vor fi lansate procedurile pentru achiziția a 16 utilaje feroviare, în valoare totală estimată de 155,7 milioane lei, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat. Până în prezent, pentru dotarea celor 8 sucursale regionale de cale ferată, compania a achiziționat 83 de utilaje feroviare, în valoare totală de 100 milioane lei.

Lucrari feroviareFoto: CFR Infrastructura

Ce spune CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA și Asocierea HIAROM INVEST SRL - SC CONTRAIL MACHINERY SRL au semnat contractul, în valoare de 6,9 milioane lei (fără TVA), pentru achiziția unei mașini automate de sudură electrică a șinei, utilaj feroviar care va fi folosit în cadrul lucrărilor de reparații și întreținere executate, de companie, în regie proprie.

Termenul contractual pentru livrarea utilajului, în valoare de 6,9 milioane lei (fără TVA), este de 12 luni, sursa de finanțare pentru achiziția mașinii automate de sudură a căii fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat. Mașina automată de sudură a șinei cap la cap prin presiune și contact, dotată cu echipament de sudat și componentele auxiliare, montate într-un container special, care se poate transporta pe un camion rutier/feroviar, va fi utilizată în cadrul lucrărilor de reparații și întreținere pentru realizarea căii fără joante, prin sudura șinelor.

Menționăm faptul că, până în prezent, pentru dotarea celor 8 sucursale regionale de cale ferată, compania a achiziționat 83 de utilaje feroviare, în valoare totală de 100,7 milioane lei, sursa de finanțare pentru achiziția acestor utilaje fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat (41,6 milioane lei), fonduri proprii CFR SA (40,6 milioane lei) și împrumut BEI (18,5 milioane lei).

De asemenea, în perioada următoare, vor fi lansate procedurile pentru achiziția altor 16 utilaje feroviare, și anume: mașini grele de cale și vagoane pentru încărcat/transport/descărcat steril în valoare totală estimată de 155,7 milioane lei, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Toate utilajele sus-menționate sunt folosite în cadrul programelor de reparații și întreținere, derulate de companie în regie proprie, pe întrega rețea feroviară, lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și creșterea gradului de siguranță feroviară.