CFR SA a lansat licitaţia pentru lucrări de reparații la 64 de linii de cale ferată din portul Constanța, în lungime totală de aproape 30 km, împărțiți în trei loturi. Valoarea totală estimată a acestor loturi este de 152.8 milioane lei, fără TVA., sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Lucrari feroviare in portul ConstantaFoto: CFR Infrastructura

Durata de execuție a lucrărilor pe fiecare lot în parte este de 180 de zile, de la emiterea ordinului de începere.

Ce spune CFR SA

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a lansat licitaţia publică pentru execuția lucrărilor de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța, lucrări prevăzute în “Memorandum-ul pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanța (Măsura 4.2).”

Lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța (PRIORITATEA 2) vizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii din zonele A, B, MOL V, pe 64 de linii (în lungime totală de 29,795 km), înlocuirea a 51 de aparate de cale, montarea de traverse speciale pe 15 aparate de cale și dale elastice la 7 treceri la nivel cu calea ferată.

Lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța (PRIORITATEA 2 – măsura 4.2 din Memorandum) sunt împărțite în 3 loturi:

  • LOTUL 1 - 10,435 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 27 de linii, înlocuirea a 16 aparate de cale și montarea de traverse speciale la 5 aparate de cale, montarea de dale elastice la 7 treceri la nivel cu calea ferată.

  • LOTUL 2 - 11,275 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 24 de linii, înlocuirea a 18 aparate de cale și montarea de traverse speciale din lemn la 5 aparate de cale.

  • LOTUL 3 - 8,085 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 13 linii, înlocuirea a 17 aparate de cale și montarea de traverse speciale din lemn la 5 aparate de cale.

Valoarea totală estimată a celor 3 loturi este de 152.823.058 lei, fără TVA., sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Durata de execuție a lucrărilor pe fiecare lot în parte este de 180 de zile, de la emiterea ordinului de începere.

Pe 15 iunie 2022 au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor de reparații pe 35 de linii (cu o lungime totală de 13,398 km) și 75 de aparate de cale.