Pe 42 de km, pe magistrala 600, în zona orașului Vaslui s-ar putea circula mai repede cu trenul pe viitor. Trenurile fac în prezent mai mult de 50 de minute între Tutova și Munteni, dar timpii vor scădea după ce se vor realiza lucrări de înlocuire a elementelor componente ale suprastructurii căii.

Lucrari feroviareFoto: CFR Infrastructura

Tutova este la 35 km de Tecuci, iar Munteni este la 4 km de Vaslui.

Pe magistrala 600, pe cei 170 km de la Tecuci la Iași cele mai rapide trenuri fac 2 ore și 25 minute, iar cele care opresc peste tot, chiar și 4 ore și 13 minute.

Față de alte magistrale, vitezele medii pe M600 nu au scăzut față de anii '80 sau '90.

Ce spune CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, Sucursala Regională de Căi Ferate Iași a deschis ofertele depuse la procedura de licitație publică pentru ”Proiecte tip Quick Wins - Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii”, pe linia 600 Tecuci - Iași (firul II).

În cadrul procedurii, un singur agent economic - SC NESS PROIECT EUROPE SRL - a depus ofertă pentru lucrările tip Quick Wins, pe o lungime de 42 km CF, de pe intervalul de stații Tutova - Munteni, km 286+163 – 328+000 (firul II), aferent liniei 600 Tecuci - Iași

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 167.456.708,77 RON, fără TVA.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante.