Guvernul va adopta miercuri două hotărâri care vizează investiții de peste 6,1 miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din porturile Constanța și Galați, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Vagoane in portul ConstantaFoto: Hotnews
  • „Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii în cele 2 porturi de relevanță. Este vorba de portul Constanța - discutăm de investiții de peste 5 miliarde de lei care sunt în mod special destinate pentru dezvoltarea serviciilor publice și a componentei feroviare, fiind vorba de circa 250 km de cale ferată.
  • La portul Galați discutăm de asemenea de investiții care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal. Portul Galați a căpătat o relevanță aparte odată cu declanșarea conflictului din Ucraina și sprijinul pe care țara noastră l-a realizat prin reoperaționalizarea căii ferate de la Galați la Giurgiulești, dar în același timp trebuie să vedem proiectul mare prin care ne asigurăm conectivitatea între fluviile Dunărea și Rin”, a spus premierul.

VEZI AICI COSTURILE PENTRU CONSTANȚA ȘI GALAȚI