CFR SA a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată de la Timișoara către aeroportul „Traian Vuia”. Valoarea totală estimată a contractului este de 323 milioane lei și linia va fi dublă și electrificată.

Lucrari feroviareFoto: CFR Infrastructura

Aeroportul din Timișoara se găsește la 11 km de centrul orașului, în apropierea comunei Giarmata.

Va trebui să se modernizeze 5,2 km de pe linia 213 către Radna, începând cu gara Timișoara Est și să fie construiți 5 km de linie nouă, de la punctul de racord, către aeroport. La aeroport se va construi o stație de cale ferată cu două linii de garare.

Ce spune CFR SA

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că SRCF Timișoara a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care va asigura legătura directă cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și de modernizare a liniei CF Timișoara Est - Radna, de unde se va construi racordul feroviar până la Aeroport.

Valoarea totală estimată a contractului este de 323.297.762,98 lei fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri nerambursabile.

Obiectul contractului cuprinde modernizarea liniei existente Timișoara Est - Radna, pe întreaga lungime de 5,2 km, construirea unei linii de cale ferată duble și electrificate (de la punctul de racordare) până la Aeroport, în lungime totală de 5 km, și construirea noii stații CF, cu două linii de garare, în imediata vecinătate a Aeroportului.

Perioada de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 luni, dintre care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 22 luni pentru execuţia lucrărilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 decembrie 2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.