Ministrul german al Economiei: Europa nu are o alternativa rezonabila la gazele rusesti pentru aprovizionarea cu energie
El a subliniat faptul ca Rusia si-a respectat angajamentele comerciale si in timpul Razboiului Rece, a relatat vineri NOZ.
Germania importa 35% din necesarul de gaze din Rusia, mai mult decat unele tari din Europa de Est, foste state satelit ale Uniunii Sovietice.
Premierul polonez, Donald Tusk, a criticat recent dependenta Germaniei de gazele rusesti, considerand ca reprezinta o amenintare la suveranitatea Europei.
Norvegia, prezentata deseori ca un furnizor alternativ de gaze, are posibilitati limitate de export, iar gazele provenite din Olanda nu sunt de calitate, a spus Gabriel.
Afirmatiile lui Gabriel, care este si ministru al Energiei, intra in contradictie cu opiniile exprimate de alti oficiali germani, in special ale cancelarului Angela Merkel.
Cancelarul a declarat joi ca evenimentele din Ucraina vor conduce la "un nou mod de a privi politica energetica", pentru reducerea dependentei europenilor de gazele si petrolul din Rusia.
Purtatorul de cuvant al ministrului Economiei, Tobias Dunow, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca "in mod evident Germania vrea sa reduca dependenta de gazele rusesti si nu doar de acestea, ci de gaze in general, acesta fiind motivul pentru care are loc o tranzitie energetica".
Aceasta tranzitie va permite Germaniei sa asigure o mare parte din necesarul de electricitate din surse regenerabile, a spus Dunow.
Un purtator de cuvant al Angelei Merkel a precizat ca nu exista divergente de opinie pe aceasta tema intre cancelar si ministrul Economiei, de orientare social-democrata.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Sau Angela nu vrea sa-i fie afectate interesele???
Sau Hollande ???
Halal lider european.
exista petrolul sintetic, provenit din carbune, este mai scump dar ar fi produs made in UE. miliarde de euro ar ramane in piata ue.
Baietii destepti saboteaza energia electrica, milioane de europeni si-au pus centrale pe gaz, daca energia electrica ar fi mai ieftina le cumparau electrice, care sunt mai ieftine, nu explodeaza, intretinere usoara, nu emana monoxid.