Economia Rusiei nu se afla intr-o situatie de criza sau de inceput de criza, in ciuda gravelor turbulente cu care se confrunta pietele financiare mondiale, a declarat luni presedintele rus Dmitri Medvedev, in cadrul unei intalniri cu investitorii rusi la Kremlin, transmite AFP.

"Dispunem de un potential economic foarte mare si, in ciuda problemelor economice mondiale, situatia din Rusia este foarte stabila. Nu suntem intr-o situatie de criza sau de inceput de criza", a afirmat liderul de la Kremlin.

"Intelegem foarte bine ca evenimentele tragice din Osetia de Sud au agravat o stare de fapt care nu era simpla pe pietele financiare. Nu este primul an cand intelegem dependenta directa a Rusiei de problemele economiei mondiale", a adaugat el.

Medvedev si-a exprimat convingerea ca Rusia dispune de toate conditiile pentru o revenire puternica pe plan economic. "Stiu ca sunteti preocupati de cum se vor dezvolta pe viitor relatiile economice ale Rusiei cu statele europene, cu SUA si cu celelalte tari: vom face tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta o cooperare reciproc avantajoasa", a fost mesajul pe care presedintele rus l-a transmis oamenilor de afaceri.

"In ciuda a tot ceea ce s-a intamplat in august, in ciuda solutiei militare, nimic nu se va schimba in ceea ce priveste principiile de politica economica", a subliniat Medvedev, adaugand ca "nicio militarizare sau nationalizare a economiei nu este necesara".

Sarcina principala a guvernului este sa furnizeze lichiditati suplimentare pe piata, a spus Medvedev, in conditiile in care Bursa rusa se afla intr-o cadere libera de la inceputul lunii septembrie iar intreprinderile se confrunta cu o puternica lipsa de lichiditati pentru refinantarea activitatilor. "Astfel de posibilitati exista si ordinele au fost date", a mai spus Medvedev.