​Documente secrete apartinand Bancii Centrale ale Canadei au fost furate chiar din geanta Guvernatorului, scrie presa canadiana, care mai puncteaza ca disparitia acestora nu pun in pericol pietele sau stabilitatea economiei. Furtul a fost comis pe cand guvernatorul Mark Carney participa la o serie de intalniri particulare, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Hotul a spart pur si simplu fereastra masinii demnitarului si i-a furat bagajul in care se aflau si documentele. Geanta a fost gasita in apropiere, dar documentele nu. Purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a mai spus ca nu se gasea niciun document important, cu toate ca in 7 decembrie Banca centrala are o intalnire pe probleme de politica monetara.

Acu sincer, clar ca hotul nu s-a ales cu nimic. Ce sa tina guvernatorul bancii centrale a unui stat cum e Canada, in geanta? Este evident pentru oricine ca in mapa cu documente a Guvernatorului era o bucata de clisa cu ceapa pentru cand i-o fi foame, niste ciorapi de schimb si cel mult un raport, dar si ala vechi de cativa zeci de ani (si prin urmare, inutil).

Cam asta tin guvernatorii in gentile lor, nu-i clar?

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.