Ministrul ungar al Dezvoltarii, Tamas Fellegi, a confirmat ca a folosit un limbaj nu tocmai diplomatic, in cadrul unei discutii cu oficiali europeni asupra controversatei legi a presei din tara vecina, recunoscand ca lui ii apartin cuvinte "OK, we f***** it up", potrivit Politics.hu. The Economist relatase, saptamana trecuta, fara a cita vreun nume, ca un ministru din Cabinetul Orban recunoscuse ca Budapesta a comis greseli in ceea ce priveste acest act legislativ.

Desi reporterul care gazduieste blogul Charlemagne pe site-ul The Economist a promis ca nu va dezvalui numele ministrului, Fellegi a precizat ca despre el este vorba.

El l-a contactat insa pe ziarist pentru a-i spune ca sustine mai departe legea presei, iar cuvintele nu tocmai foarte ortodoxe pe care le-a folosit se refereau nu la continutul legii, ci la modul in care Ungaria si-a stabilit strategia de comunicare, nereusind sa aprecieze ce scandal va provoca aceasta initativa in restul Europei.

Initial, Charlemagne scrisese ca, dupa o cina de lucru, unul dintre ministri afirmase ca aceasta lege nu difera de cele din tarile occidentale, dar sustinuse ca reglementarea mass-media este mai stringenta in Ungaria decat in tarile occidentale: "Trebuie sa intelegeti, aici este Europa Centrala, unde exista sentimente antisemite si impotriva tiganilor. Guvernul trebuie sa protejeze oamenii". Dar, in momentul in care era turnat dulcele Tokaji, el a recunoscut: 'OK, we f**** it up'.

"Ministrul nu ar trebui sa se ingrijoreze foarte mult pentru franchetea sa. Alti ministri ungari si oficiali au spus lucruri similare in discutii private. Franchetea si chiar neintelegerile intr-un guvern sunt sanatoase pentru democratie", noteaza Charlemagne, pe blogul The Economist.