Toyota a oprit activitatea a 12 unitati pe care le detine in centrul Japoniei, unde se afla concentrate principalele instalatii de productie ale societatii. Viscolul si blocajele din trafic au creat probleme in transportul de piese pentru asamblare si in transportul de personal - relateaza Kyodo, preluata de Agerpres.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Toyota anunta ca productia ar putea fi reluata, marti, cand se asteapta o ameliorare a conditiilor meteo. Timpul in care unitatile Toyota nu au operat va fi compensat prin ore suplimentare in acest weekend.

Toyota este unul din cei trei mari producatori asiatici de autovehicule care concureaza producatorii americani pe piata mondiala. Compania detine o importanta cota de piata in Statele Unite, Europa si Africa si este liderul de piata in Australia.

Intemperii in Japonia

Mai multe regiuni ale Japoniei au cazut prada ninsorilor abundente in ultimele 48 de ore, din cauza carora a fost suspendata partial circulatia auto pe patru magistrale importante din insula Honshu, de pe coasta Pacificului. Printre acestea, si cea mai aglomerata sosea care leaga Tokio de cel mai important centru industrial Nagoya, nu departe de care se afla unitatile principale de productie ale Toyota.

In unele zone ale tarii, a cazut o cantitate record de zapada. In unele zone ale prefecturii Hiroshima, stratul de zapada masoara si 200 de centimetri, o premiera pentru aceasta regiune.