Prin cate mai trece un om ca sa-si "marite" garsoniera in ziua de azi! Cititi pe Forumo relatare de la un cititor suparat ca nu-l viziteaza niciun cumparator, desi tot taie din pret.

"M-am agitat, am vorbit cu tot felul de indivizi, m-au apucat toti dracii, am ajuns sa postez aici ca poate a mai trecut cineva prin ce trec eu.

Problema pe scurt: Trebuie, chiar trebuie sa vand o garsoniera veche, dar marfa, in bloc trainic, pe o piata blocata si bantuita de tot felul de agenti care in loc sa ajute - poate se misca ceva cu putina destoincie si daruire, spre binele lor viitor - fac in continuare tot felul de marlanii. Si numai marlanii. Eu cum procedez?

Problema pe larg, story included: Am o garsoniera in zona misto (think Iancului-Foisor-Dimitrov-Bucur, p-acolo), in bloc vechi. Prima data m-am gandit ca ce-ar fi sa o vand pe la sfarsitul anului trecut. Inca nu se crizase nimeni. Dar au trecut zilele si am scos-o la vanzare in ianuarie. Nimic. Cateva saptamani mai tarziu, vreo doua mai precis, am inceput sa citesc pe net ca e piata varza, ca nu misca nimic, sa mai astept etcetera.

Initial, vorbisem cu niste amici care, ziceam eu, se pricep, au legaturi in imobiliare. Mi-au zis sa o scot sus, ca "e zona, bag-o pe la 87" de mii de euro. M-am uitat si io, am vazut ca era un pret mediu pentru o garsoniera p-acolo, am zis ok. In alea doua saptamani si in continuare inca vreo luna si ceva am tot taiat din pret, ajunsese pana la 82.000 parca. Initial am apelat la niste agenti, dupa aia am dat anunturi si pe cont propriu si am ajuns tot la agenti, toti cu aceeasi vorba: "vorbim cu clientii si venim, cam cand sunteti liber?" "Dimineata devreme si seara tarziu". "Super". Super pe ma-sa, un client n-am vazut.

Apoi au dat-o astia ca e nasol sa vinzi in bloc vechi, ca nu mai dau bancile credit. Mai intai cu juma de gura, apoi, de pe la inceput de martie, cu toata gura.

Apoi, au intervenit niste probleme, n-am mai putut sa ma agit. M-am eliberat abia acu, la sfarsit de august, cand de fapt nu m-am eliberat, ci m-am vazut in ipostaza ca trebuie sa-mi vand garsoniera, dincolo de simpla intentie de la inceputul anului. Auzisem ca piata se dezmortise un pic, niste cunostinte tocmai reusisera sa vanda un apartament, auzisem si de altii ca s-au descurcat, nu usor, dar le-a iesit in cele din urma.

Zic pa agentiilor si dau, ca tot omul, anunt pe anuntul.ro, imobiliare.ro si run.ro. Cu magazinuldecase.ro am zis sa mai astept, ca m-am uitat pe la ei cu preturile lor "reale" si am vazut ca erau mult, dar mult peste pretul mediu de pe celelalte site-uri. M-am interesat in stanga si-ndreapta: pretul era deja considerabil mai jos fata de primavara, se apropia, la sfarsit de august, de 70.000 in zona aia, daca era garsoniera varza, si statea in jur de 75.000 daca era ok garsoniera.

Ma consult cu unu-altul, imi zic ca a mea are imbunatatiri considerabile, hai sa o pun la ceva peste 75.000, sa o negociez pana la 75. Platesc pe sms la anuntul.ro, ma scarpin in cap pana deslusesc ce sa fac pe run.ro, stau si citesc termenii pe imobiliare.net, dupa care sus cu anuntul.

In patru zile m-au sunat cinci oameni, toti de la agentii, mereu cu acelasi schimb de replici: "Unde mai precis? Comisionul agentiei e inclus?" Raspunsul: "Nu, nu e inclus, cat e, 3%? Nu, il negociem, dau maxim atat". "OK, cand sunteti la locatie?" "Dimineata devreme si seara tarziu". " "Venim! Pa!" "Pa!"

Au venit pe dracu. Mai rau, m-am trezit ca dupa primele telefoane anuntul meu a fost modificat (mai putin pe anuntul.ro), cu niste procente in plus, pus de cate o agentie in locul anuntului original. Situatia s-a repetat si la anunturile urmatoare pana am scazut la 72.000 - de fiecare data mai suna una-doua agentii si dupa aia anuntul meu ia-l de unde nu e, inlocuit cu altele, cu aceeasi descriere, dar cu 74-75.000 pretul si eventual cu etajul/locatia schimbate. Chiar daca dupa primul anunt am inceput sa le atrag atentia agentilor care ma suna ca le fac scandal daca mai vad anunturi modificate fara sa negociem in prealabil comisionul.

Ca sa nu mai zic ca din cate am priceput in blocul meu mai sunt doua garsoniere la vanzare, dar pe site-urile de anunturi apar, combinat, vreo 7-8, cu preturi de la 55 la 90 de mii.

Acum ma gandesc sa las abrupt din pret. Pana la cat sa las (bloc vechi, zona de mai sus, mai toate imbunatatirile, piata in groapa)? Si unde sa-mi anunt garsoniera ca sa nu-mi mai calce in picioare agentii ultima urma de speranta ca poate pretul meu apare ok si poate, poate, nimeresc vreun cumparator?".

Comenteaza pe Forumul Hotnews.ro