Miliardarul Warren Buffett a donat 1,93 miliarde de dolari in actiuni unor organizatii caritabile, 1,6 miliarde ajungand in conturile fundatiei sotilor Bill si Melinda Gates, relateaza BBC. Investitorul a promis in 2006 ca isi va dona 99% din avere.

Warren BuffettFoto: Agerpres

Anul trecut, donatia lui Buffett, in varsta de 80 de ani, s-a ridicat la 1,5 miliarde dolari, insa compania sa Berkshire Hathaway si-a imbunatatit performantele in 2010.

Fundatia Gates a cheltuit 3 miliarde de euro anul trecut pe proiecte caritabile care au inclus eradicarea poliomielitei, microfinantarea si acordarea de burse universitare.

O alta fundatie care a beneficiat de donatia lui Buffett este cea fondata de sotia sa Susan si administrata dupa moartea acesteia de cei trei copii.

In 2006, generosul miliardar, al treilea cel mai bogat om din lume dupa Carlos Slim si Bill Gates, a facut cea mai mare donatie filantropica din istoria SUA, dand 37 miliarde de dolari fundatiei Gates.

Luna trecuta, Buffett si sotii Gates au anuntat ca vor incepe o campanie prin care sa determine miliardarii americani, incepand cu cei din lista intocmita de revista Forbes, sa se angajeze la cedarea a cel putin jumatate din valoarea averii lor organizatiilor caritabile.