Mai multe site-uri ale unor publicatii sau companii, printre care Daily Telegraph, National Geographic, Acer sau Vodafone, au fost piratate de un grupa de hackeri turci, TurkGuvenligi, duminica seara, relateaza Corriere della Sera.

Situatia a revenit la normal abia luni dimineata. Hackerii au schimbat DNS-ul site-urilor, astfel ca utilizatorii ajungeau pe o pagina cu logo-ul grupului - un dragon rosu pe un fundal negru - unde era afisat mesajul mesajul "h4ck1n9 is not a cr1m3", dar si "gel babana", care s-ar traduce din turca "hai la tata". Acestiaau decretat ziua de 4 septembrie ziua mondiala a hackerilor.

Utilizatorii au fost sfatuiti sa nu foloseasca site-urile precum Betfair pentru ca datele personale sa nu fie compromise.

Potrivit portalului de specialitate Zone-H, acelasi grup de hackeri au compromis DNS-urile a peste 200 de pagini, in special in Coreea de Sud, intre care HSBC, Dell sau Epson, dar si alte multinationale.

Intr-un mesaj pe Twitter, grupul a precizat ca nu au dorit sa se razbune pe guverne sau institutii, ci au facut-o "doar pentru distractie".