Presedintele Google, Eric Schmidt, a anuntat ca cea mai noua generatie a sistemului de operare Android, 4.0 - cunoscuta sub numele Ice Cream Sandwich - va fi lansata in octombrie sau noiembrie, scrie PC Magazine. Nu se stie inca pe ce terminale va aparea mai intai, insa ar trebui sa fie prima versiune perfect optimizata atat pentru tablete, cat si pentru smartphone-uri.

"Avem un nou sistem de operare cunoscut pe plan intern sub numele de Ice Cream Sandwich care va fi lansat in octombrie sau noiembrie", a spus Eric Schmidt la conferinta Dreamforce.

Nu se stie inca pe ce terminale va fi prezenta mai intai aceasta versiune, insa se zvoneste fie ca e vorba de un model Samsung, fie ca e vorba de un Motorola.

Totusi, gradul mare de fragmentare pentru care ecosistemul Android a fost atat de mult criticat va persista, mai ales ca peste jumatate dintre telefoane ruleaza versiunea 2.2 (Froyo) iar restul merg cu cele mai variate versiuni, de la 1.6, la 3.2.

Google a facut o demonstratie cu Android 4.0 la o conferinta a dezvoltatorilor, in mai. Compania spunea recent ca s-au vandut peste 150 milioane de terminale cu Android din 2007 incoace, iar zilnic sunt activate 550.000.