Mozilla ar putea ajunge pe termen mediu sa lanseze cate o noua versiune a browser-ului Firefox o data la cinci saptamani, si nu la sase ca in prezent, au spus oficialii companiei, citati de Computerworld. Sugestia a venit de la un manager al companiei, insa ideea este considerata inaplicabila pentru moment, dezvoltatorii spunand ca nu vor avea destul timp pentru teste. Totusi, in viitor se va trece la intervalul de cinci saptamani, dar numai dupa ce toate lucrurile care in prezent nu merg bine vor fi puse la punct.

La inceputurile sale Mozilla aducea la cateva luni o versiune noua de browser, insa din primavara a accelerat masiv intervalele de lansare a unor noi versiuni pana la sase saptamani. Astfel, Firefox 6 a aparut pe 16 august, Firefox 7 va debuta pe 27 septembrie, iar pana la final de an vor aparea versiunile 8 si 9.

Recent, Josh Aas, manager la Mozilla, a sugerat pe forumul dezvoltatorilor sa se treaca la un interval de cinci saptamani, iar propunerea a starnit o dezbatere apriga a carei concluzie a fost ca ideea este proasta, cel putin pentru moment.

Dezvoltatorii au avut o reactie unanim negativa si spun ca nu vor avea timp sa testeze toate aspectele intr-un interval atat de scurt si nici nu va fi timp pentru actualizarea tuturor add-on-urilor, problema care exista si in ritmul prezent de lansare.

Totusi, obiectivul Mozilla pe termen mediu este ajungerea la un interval de cinci saptamani intre versiuni, insa numai dupa ce vor fi puse la punct toate probleme care apar acum, spune Christian Legnitto, managerul responsabil cu lansarile Firefox pe plan mondial.