"Este fiul meu homosexual?" O aplicatie Android destinata mamelor starneste controverse in Franta
"Fiului dumneavoastra ii place sa se imbrace bine? Ii place fotbalul? S-a batut deja cu cineva? Are o 'cea mai buna' prietena ?" Aplicatia consultata de AFP propune 20 de intrebari pentru mamele ingrijorate, apoi ofera doua verdicte: "Nu trebuie sa va faceti griji, fiul dumneavoastra nu este gay" sau "Nu are rost sa va faceti ca nu vedeti. Fiul dumneavoastra este gay. Acceptati-l si fiti constienta ca nu este alegerea sa".
"Este o aplicatie inutila si odioasa, cu intrebari caricaturale", a declarat Louis-Georges Tin, de la Comitetul Idaho (International day against homophobia & trans). "Daca baiatul este gay, este o catastrofa, daca nu, este o usurare", analizeaza el.
Pentru Christine LeDoare, de la centrul LGTB (lesbiene, gay, bi si trans), "este stupid si scandalos". "Este foarte trist ca parintii prefera sa foloseasa aplicatia in loc sa vorbeasca cu copiii lor", spune ea.
"Cred ca va fi retrasa repede, altfel, va trebui sa depunem o plangere," adauga aceasta.
Contactata de France-Presse, o purtatoare de cuvant Google France a explicat ca "aplicatiile nu sunt filtrate inainte de a fi publicate pe Android Market", o platforma deschisa unde dezvoltatorii pot publica aplicatiile lor rapid si usor.
"Ele nu sunt retrase decat dupa ce au fost semnalate si revizuite, fiecare caz in parte, cum se intampla acum cu aceasta aplicatie, care urmeaza sa fie revizuita de echipele noastre", a explicat aceasta.
La mijlocul lunii septembrie, o aplicatie Apple pentru iPhone, intitulata "Evreu sau nu?", care prezentat o lista de 3.500 de personalitati cu origine sau religie evreiasca, a provocat indignare, apoi a fost retrasa.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Ori, este acest gen de cenzura in folosul democratiei? Cautand un consens universal ajungi sa nu mai iei nici o decizie si sa nu mai faci nimic... Cam asa spunea Margaret Thatcher.
Si cum se face ca cenzura actioneaza numai in anumite sensuri: mai ales sa nu zici ca nu esti de acord cu religia islamica si sa nu zici ca nu esti de acord cu homosexualitatea?
Si pe ce fond a aparut democratia de tip occidental? Pe fondul unei culturi influentate de crestinism. Pt ca numai crestinismul pur este la origine non-violent (nu religia pervertita care a condus cruciade si a ars pe rug pe cei declarati eretici) . Numai Isus a spus: "daca-ti da cineva o palma, intoarce si obrazul celalalt", ceea ce inseamna clar sa nu reactionezi violent impotriva unei jigniri.
Democratia a aparut prima data in Europa pe fondul unei culturi influentate de helenism.
Cea mai mare parte a civilizatiei occidentale vine de la Atena si Roma, nu din desertul Iudeii.
Cat despre democratia Romei, vai de ea! In vremea cezarilor era clasic ca acela care lua puterea sa ucida familiile oponentilor si pe oricine ar fi putut fi pretendent la tron. O exceptie remarcabila de la aceasta regula a fost Iulius Cezar, care a cautat sa se impace cu oponentii lui, dar tocmai de aceea a si fost asasinat.
De ce oare vrei cu tot dinadinsul sa negi ca crestinismul ar avea vreo valoare?
Sau, poate mai inteligenta era inchinarea la zeii greci si romani? Ce valori morale mai deosebite aveau grecii si romanii fata de crestinism?
Sau, poate preferi sa nu ai nici un fel de principii morale...