Samsung Electronics, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile, sustine ca va putea in continuare sa isi atinga obiectivele de vanzari de tablete PC in acest an, in ciuda litigiilor in instanta cu Apple, care incearca blocarea vanzarii acestora in anumite tari, informeaza Bloomberg. Compania inregistreaza o evolutie buna in privinta tintei de a-si majora in acest an de cinci ori valoarea vanzarilor de tablete PC comparativ cu anul 2010, conform obiectivelor propuse, a declarat luni in Seul, seful diviziei de telefonie mobila al Samsung, J.K. Shin.

Samsung si Apple s-au dat reciproc in judecata in diferite tari, acuzandu-se de incalcarea unor patente tehnologice. Totul a inceput in luna aprilie din acest an, cand Apple a deschis un proces impotriva Samsung in Statele Unite ale Americii, acuzand compania sud-coreeana ca prin producerea terminalelor Galaxy ar copia grosolan propriile terminale iPhone si iPad. Lucrurile nu s-au oprit aici, iar Samsung a ripostat dand in judecata Apple in Coreea de Sud, Japonia si Germania.

Apple a reusit sa obtina blocarea vanzarilor tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania, piata despre care analistii companiei de cercetare Strategy Analytics estimeaza ca va fi a treia ca marime din Europa in ceea ce priveste vanzarile de astfel de produse.

In Australia, Samsung a amanat lansarea acestei tablete PC pana la sfarsitul acestei luni, din cauza unui proces care are loc in aceasta saptamana.

Samsung, care nu a anuntat cate tablete PC a vandut anul trecut, a vandut cel mai probabil circa 1,6 milioane de unitati Galaxy Tab pe care ruleaza sistemul de operare Google - Android in 2010, conform unei estimari a firmei de cercetare NH Investment & Securities Co.

Conform estimarilor firmei de cercetare Gartner, vanzarile de tablete iPad ale Apple ar putea insuma circa 73% din vanzarile totale de tablete PC din acest an, in timp ce produsele rivale bazate pe sistemul de operare Android al Google, printre care si tabletele Samsung Galaxy, vor avea o cota de piata de circa 17%, mai noteaza Bloomberg.