Presa internationala face prognoze pe marginea unui eveniment care va incepe in cateva ore: lansarea primei tablete a Amazon, terminal despre care optimistii spun ca va fi primul concurent real pentru Apple iPad. Pesimistii reamintesc tuturor ca la fel s-a spus si despre tabletele de la Samsung, HP si Blackberry, dar iPad are si acum peste 80% din piata. Se pare ca tableta "Kindle Fire" va avea ecran de 7 inch si va rula Android, insa pretul va fi mult mai mic decat al iPad, circa 300 de dolari.

Nimic nu este oficial, insa se pare ca tableta Kindle Fire se va vinde incepand cu luna noiembrie, va avea ecran de 7 inch si va rula Android. Multi spun ca va fi primul rival adevarat pentru iPad fiindca retailerul Amazon a invatat din greselile concurentei si va aduce pe piata un terminal atragator.

Totusi, iPad are ecran de 10 inch, iar Apple spunea, prin vocea lui Steve Jobs, ca tabletele cu ecran de 7 inch sunt prea mici si nu ofera o experienta de utilizare suficient de interesanta. In plus, daca in SUA cel mai ieftin iPad este 500 de dolari, se zvoneste ca Amazon Kindle Fire va costa 300 de dolari (sau chiar 250 dolari).

De aici ar rezulta, sustin unele publicatii, ca s-au facut masiv compromisuri la partea de procesor dar si la alte capitole, totul pentru ca pretul final de vanzare sa fie cat mai redus. In plus, se pare ca tableta Amazon va avea multe asemanari cu RIM PlayBook fiindca va fi produsa de aceeasi companie: Quanta din Taiwan.

Multi spun insa ca tocmai pretul redus va fi principalul factor care va atrage clientii fiindca se va adresa unui public care nu-si permite tableta Apple. In plus, Amazon va pune pe Kindle Fire toate serviciile sale online si va oferi foarte probabil gratuitate pentru unele dintre ele in dorinta de a atrage cumparatori.