Samsung a trimis celor de la Apple o propunere prin care se arata dispusa sa faca schimbarile necesare la tableta Galaxy 10.1 astfel incat sa o poata lansa in Australia, scrie The Inquirer. Initial Apple a acuzat Samsung ca incalca 13 patente cu tableta Galaxy 10.1, iar compania asiatica a facut constant schimbari, astfel ca au ramas doar trei elemente divergente pe care Samsung este dornica sa le schimbe. De doua ori s-a amanat lansarea tabletei in Australia si se zvoneste ca Samsung ar fi dispusa sa plateasca daune financiare numai sa se ridice restrictia.

Samsung Galaxy Tab 10.1Foto: Hotnews

Apple a declansat o batalie la nivel mondial impotriva Samsung, iar vanzarile tabletei 10.1 au fost suspendate in mai multe piete, insa nicaieri interdictia nu a fost mai dura ca in Australia unde tableta trebuia lansata intai pe 11 august si apoi pe 30 septembrie, dar disputa din instanta a amanat data si pe mai departe.

Cele doua companii s-au confruntat si vineri in instantele australiene, dar fara rezultat, insa avocatul companiei asiatice spune ca Samsung este dispusa sa modifice si ultimele functionalitati care creeaza disensiuni intre cele doua companii.

Apple, care a acuzat Samsung de plagiat la tableta Galaxy, spune ca are nevoie de ceva timp pentru a analiza schimbarile propuse de Samsung si pentru a decide daca sunt suficiente.