​HP a anuntat incheierea cu succes a procesului prin care cumpara compania britanica de IT Autonomy pentru suma de circa 12 miliarde dolari, ca parte a noii strategii prin care gigantul american se va orienta mai mult catre soft, noteaza Reuters. Leo Apotheker, cel care a condus pana de curand HP, a fost furibund criticat pentru suma imensa cu care va prelua o companie cu 2.000 de angajati.

Autonomy Corporation a fost fondata acum 15 ani in Cambridge si are sub 2.000 de angajati. Compania foloseste algoritmi brevetati pentru a organiza cantitati uriase de date nestructurate, cum ar fi e-mail-uri, convorbiri telefonice si fisiere video.

Leo Apotheker, cel care pana de curand a condus HP, a fost masiv criticat pentru ca a anuntat o preluare pentru o suma atat de mare. Totusi, legislatia britanica extrem de stricta a facut imposibila retractarea ofertei sub conducerea noului manager, astfel ca HP a mers mai departe si a preluat Autonomy.

Si noua sefa a HP, Meg Whitman, a asigurat investitorii ca Autonomy este extrem de importanta pentru viitorul HP. Pe de alta parte, Larry Ellison, CEO al Oracle a intrat in polemici cu Mike Lynch, seful Autonomy, si a spus ca HP a platit un pret "absurd de mare" pentru compania britanica.