Sony va rechema pe plan mondial 1,6 milioane de televizoare LCD Bravia dupa ce au aparut plangeri legate de faptul ca din cateva terminale a iesit fum, scrie Reuters. Televizoarele vizate sunt produse in 2007 si 2008, circa 200.000 de unitati au fost vandute in Japonia, insa actiunea de recall cuprinde mai ales terminale vandute in Europa si America. UPDATE: Cllientii trebuie sa se uite pe site-ul Sony daca si televizorul detinut de ei este inclus in actiunea de inspectie si in caz afirmativ trebuie sa se prezinte la service cu terminalul pentru schimbarea pieselor cu probleme.

In Japonia s-au inregistrat 11 plangeri de la clienti care au spus ca in televizoarele lor s-au topit componente si ca iesea fum. In afara Japoniei nu s-au inregistrat incidente, dar pentru siguranta Sony va face un recall la nivel mondial.

Clientii europeni ai Sony care au cumparat televizoare Bravia in primavara lui 2007 trebuie sa intre aici pentru a vedea daca si terminalul lor este inclus in actiunea de verificare si in caz afirmativ trebuie sa se prezinte la service cu terminalul.

Problema tine de un transformator cu defect si sunt incluse in actiunea de recall modele Bravia produse in 2007 si 2008. Sony va publica informatii detaliate pe pagina sa oficiala din fiecare tara afectata de recall.