Samsung a amanat de doua ori lansarea tabletei Galaxy Tab in Australia si este foarte probabil ca nu o va lansa nici pana la Craciun din cauza problemelor legale create de plangerile repetate depuse de Apple care sustine ca asiaticii au folosit masiv patente detinute de compania din Cupertino. Un tribunal din statul australian New South Wales a impus Samsung o interdictie temporara de vanzare a tabletei pe teritoriul Australiei si este foarte posibil ca interdictia sa dureze luni bune, noteaza The Telegraph.

In Australia, Apple a acuzat Samsung ca foloseste un patent legat de o tehnologie touch-screen detinut de compania americana. Samsung nu are dreptul sa vanda in Australia tableta Galaxy 10.1 care trebuia lansata initial pe 11 august, apoi pe 30 septembrie, dar disputa din justitie a facut lansarea imposibila.

Un dezavantaj pentru Samsung va fi faptul ca nu va putea vinde tableta in sezonul sarbatorilor de final de an in Australia, insa aceasta piata nu este atat de mare, adevarata miza fiind in SUA unde incep audierile pe acest subiect. Daca Apple va reusi blocarea vanzarilor Galaxy tab in SUA, pierderile Samsung vor fi substantiale.

Apple a obtinut interdictii preliminare si in Germania si Olanda.

Apple a dat Samsung in judecata in zece tari unde o acuza ca a plagiat diverse aspecte tehnologice prin tableta Galaxy 10.1. Samsung a raspuns si cere, la randul ei, interdictie temporara pentru vanzarea iPhone 4S in tari precum Franta si Italia.