​CE a incheiat o ancheta aprofundata si a ajuns la concluzia ca achizitia de catre Seagate a diviziei de hard-disc-uri a Samsung nu va afecta concurenta din piata. Samsung a anuntat in aprilie ca vrea sa vanda cu 1,4 miliarde dolari divizia de HDD-uri catre Seagate, iar CE deschisese in luna mai o ancheta aprofundata pentru a vedea daca piata va fi afectata in mod grav.

CE a dedus ca exista piete separate in functie de tipul de terminal pe care hard-disc-urile ajung sa fie instalate, fie ca e vorba de desktop-uri, laptop-uri sau servere. In plus, CE a mai spus ca tranzactia nu va lasa clientii fara alternative, chiar daca pe piata nu sunt foarte multe companii.

Acum exista cinci producatori de hard-disc-uri: Seagate, Western Digital, Hitachi (redenumita recent Viviti Technologies) Toshiba si Samsung. Totul se va schimba insa daca Western Digital va primi aprobarea CE pentru a cumpara cu 4,3 miliarde dolari divizia de HDD-uri a Hitachi. Comisia a deschis tot in mai o ancheta aprofundata si pentru analiza acestei tranzactii propuse, dar nu a dat inca o concluzie, lucrurile fiind mai complicate.

Daca si aceasta a doua tranzactie va fi aprobata se estimeaza ca Seagate va ajunge la 40% din piata, iar Western Digital va detine 50%.