​HP a anuntat ca nu se va separa de divizia de PC-uri deoarece este puternic integrata in activitatile grupului si contribuie la "valorea globala a marcii". In august, HP anunta ca analizeaza posibilitatea de a renunta la divizia de PC-uri, insa procesul de evaluare s-a incheiat si compania americana nu se va scinda. HP anunta in vara ca vrea sa-si modifice total strategia de business, insa schimbarile anuntate au stranit controverse.

HP anunta ca a terminat evaluarea tuturor alternativelor strategice pentru divizia de PC-uri si a decis ca aceasta sa ramana parte integranta a grupului. HP spune ca divizia este puternic integrata in ansamblul grupului, mai ales la partea de aprovizionare, iar computerele contribuie la pastrarea "valorii globale a marcii".

Divizia de PC-uri este extrem de importanta, avand in ultimul an fiscal vanzari de 40 miliarde dolari si profit de doua miliarde. Analisti din piata atrageau atentia ca daca HP vinde o divizie atat de mare ii va scadea puterea de negociere cu alte companii in viitor si i-ar putea reduce marjele de profit pentru alte produse.

Pe 22 septembrie HP anunta ca Leo Apotheker, CEO-ul companiei considerat raspunzator de o serie de decizii gresite, va fi inlocuit de Meg Whitman. HP anunta recent ca a incheiat toate demersurile pentru a cumpara cu mai mult de 12 miliarde dolari firma britanica Autonomy, decizie intens criticata in piata pentru suma exorbitanta platita pentru o companie de 2.000 de angajati.