Google Maps va taxa site-urile care si-au inserat pe pagina aplicatia Google Maps si care au zilnic peste 25.000 de vizitatori pe hartile companiei americane, scrie BBC. Compania spune ca sub 0,5% din site-uri vor fi afectate, cele cu trafic masiv care fac profituri importante de pe urma hartilor. Site-urile care depasesc plafonul vor plati, se pare, cate patru dolari pentru fiecare 1.000 de vizite ce depasesc plafonul de 25.000.

Google spune ca introducerea taxarii de la 1 ianuarie va afecta doar 0,35% dintre site-urile care si-au inserat in pagina aplicatia Maps. Compania spune ca le da dezvoltatorilor suficient timp sa evalueze efectele schimbarii si admite ca unele companii, mai ales din turism, s-ar putea sa fie ingrijorate.

Google mai spune ca se va asigura ca utilizarea Maps va ramane profitabila si pentru site-urile unde serviciul este folosit de un numar foarte mare de oameni, iar introducerea taxarii va permite ca aplicatia sa ramana gratuita pentru majoritatea covarsitoare a site-urilor. Site-urile care nu au inserat Google Maps dar vor sa o faca in viitor, nu vor fi taxate pentru acest lucru.

Google Maps a fost lansat in februarie 2005 si de atunci i s-au adaugat in mod constant functionalitati.