Reteaua de socializare Facebook are in prezent peste 800 milioane de utilizatori iar intr-un an ar putea depasi pragul de un miliard daca totul merge bine, a spus cofondatorul Mark Zuckerberg, intr-un interviu pentru televiziunea PBS. El a mai spus ca Google, Microsoft sau Yahoo! pastreaza mai multe informatii despre utilizatori in comparatie cu Facebook.

Mark ZuckerbergFoto: Reuters

Intrebat cand va depasi Facebook pragul de un miliard de utilizatori, Zuckerberg a spus ca "daca totul merge bine" acest lucru se va intampla la final de 2012 si va fi un moment istoric. Acum, Facebook are peste 800 milioane useri, dintre care peste 150 milioane sunt in SUA, iar in top cinci mai sunt tari precum Indonezia, Marea Britanie, India si Turcia. In Romania sunt peste 3,8 milioane de utilizatori.

O problema cu retelele sociale se refera la confidentialitatea informatiilor personale postate si la modul in care sunt colectate. Cofondatorul Facebook spune ca Google, Microsoft si Yahoo! pastreaza mai multe informatii despre utilizatori si o fac fara stirea acestora. In plus, aplicatii precum Google Dashboard care iti permit sa vezi exact ce informatii pastreaza Google despre tine, sunt vizitate de foarte putina lume, mai spune Zuckerberg.

El considera ca Facebook ofera utilizatorilor cel mai mult control asupra informatiilor stocate despre ei si mai spune ca cei care au conturi pot seta foarte rapid ce informatii sa fie stocate sau nu.

Miliardarul in varsta de 27 de ani mai spune ca Facebook nu va scoate jocuri video si va ramane pe teritoriul social media fiindca nu vrea sa urmeze exemplul negativ furnizat de companii care s-au extins pe atat de multe segmente incat nu exceleaza pe nici unul.

Facebook a depasit 100 de milioane de utilizatori in august 2008, in iulie 2010 a trecut de jumatate de miliard, iar in septembrie anul acesta a depasit 800 milioane.