​Nokia va intra in iunie 2012 pe piata tabletelor, urmand sa lanseze un terminal ce va rula noul sistem de operare Windows 8, a spus seful filialei franceze a companiei, citat de Les Echos. Nokia a lansat recent in cateva piete primele telefoane cu sistem de operare Windows Mobile de la Microsoft. Anul trecut s-au vandut pe plan mondial peste 17 milioane de tablete, iar pentru anul in curs cele mai multe prognoze indica mai mult de 50 de milioane

Paul Amsellem, seful Nokia Franta, a spus pentru Les Echos ca in iunie 2012 va fi lansata o tableta cu Windows 8 fiindca un astfel de produs ar constitui o oportunitate interesanta.

Au mai fost zvonuri despre o posibila tableta Nokia in trecut, insa in februarie prioritatile s-au schimbat total cand Nokia a anuntat ca va adopta pentru smartphone-urile sale sistemul de operare Windows.

Primele telefoane Nokia cu Windows Mobile au fost deja lansate, iar compania este gata sa extinda colaborarea cu Microsoft si pe segmentul tabletelor. In Romania se vand peste zece marci de tablete, de la cele care costa sub 1.000 de lei, pana la modele de peste 4.000 lei.

Anul trecut s-au vandut pe plan mondial peste 17 milioane de tablete, pentru anul in curs cele mai multe prognoze indica mai mult de 50 de milioane, dar companii precum Gartner sau IDC asteapta ca pe la jumatatea deceniului vanzarile anuale vor trece de 250 milioane unitati.