Bitdefender a lansat in Romania o solutie software gratuita de protectie a datelor, solutie numita Antivirus Free Edition despre care compania spune ca nu va incarca utilizatorul cu mesaje inutile. Bitdefender sustine ca Antivirus Free Edition va functiona complet autonom, fara sa incarce utilizatorul cu mesaje inutile si fara sa aiba nevoie de confirmari, "luand de unul singur deciziile optime pentru securitatea calculatorului"

Compania sustine ca aplicatia gratuita va functiona "fara mesaje inutile, fara configurari", iar activitatile curente pe computer nu vor fi stanjenite in nici un fel. "Jocuri sau programe recunoscute ca fiind consumatoare de resurse vor functiona perfect, fara intreruperi cauzate de solutia de securitate", spune Alexandru Balan, manager de produs la Bitdefender. "Scutul antivirus evita verificarea repetata a fisierelor curate, reducand astfel la minim amprenta produsului in sistem", mai adauga Balan.

Bitdefender sustine ca Antivirus Free Edition se actualizeaza periodic in functie de evolutia bazei de date a mostrelor de malware, iar aplicatia este compatibila cu ultimele sisteme de operare Windows si este disponibila gratuit doar pentru utilizatorii din Romania.