​Kindle Fire, prima tableta a celor de la Amazon, costa in jurul a 1.100 lei la cele cateva magazine romanesti la care poate fi comandata. Livrarile tabletei care costa 199 de dolari in SUA au inceput la jumatatea lui noiembrie pe piata americana, iar terminalul care dispune de un ecran de 7 inch si ruleaza sistemul de oeprare Android este considerat un rival redutabil pentru iPad datorita pretului.

Kindle FireFoto: Reuters

La magazinele online eMag si Evomag tableta costa 1.099 lei, la avstore.ro pretul este de 1.126 lei, iar la cel.ro, 1.149 lei. Este vorba de versiunea cu 512 MB RAM, 8 GB stocare, conectivitate wireless si 413 grame greutate.

Amazon a anuntat pe 28 septembrie ca va lansa prima sa tableta, iar pe 14 noiembrie au inceput livrarile in SUA, Fire devenind cel mai bine vandut produs al Amazon. Compania spune ca autonomia este de 7,5 ore pentru video.

Principalul avantaj al Kindle tine de pret: 199 dolari in SUA (fata de Apple iPad care costa de la 499 dolari). Chiar daca o mare parte dintre caracteristicile Kindle Fire sunt inferioare Apple iPad, pretul poate fi considerat decisiv de multi consumatori care nu ar da 5-600 de dolari pe o tableta.

Multi spun ca tableta Amazon este cel mai credibil concurent al iPad, dupa ce modele de la Samsung, Motorola sau RIM au esuat in a eroda cota de peste 80% a terminalului Apple. Estimarile arata ca Amazon ar putea vinde cinci milioane de unitati Kindle Fire pe plan mondial pana la final de ianuarie.

Amazon a lansat tableta la un pret mult sub asteptarile pietei americane, dar se bazeaza pe faptul ca cei care vor cumpara Kindle Fire vor folosi intens serviciul de online streaming prin care pot fi vizualizate 100.000 de filme si emisiuni, dar si serviciul prin care pot fi downloadate carti electronice dintr-o baza de un milion de titluri.