Facebook si-a propus sa intre pe bursa in intervalul aprilie - iunie 2012, iar sefii companiei se asteapta ca aceasta miscare sa indice ca cea mai mare retea de socializare valoreaza 100 miliarde dolari, scrie The Wall Street Journal. Publicatia citeaza surse apropiate discutiilor, insa Facebook nu a confirmat informatia, iar fondatorul retelei, Mark Zuckerberg, declara recent ca are in vedere listarea, insa nu in viitorul foarte apropiat. WSJ mai scrie ca Facebook vrea sa stranga 10 miliarde dolari din IPO.

David Ebersma, directorul financiar al Facebook, este in discutii cu mai multi bancheri din Silicon Valley pe tema listarii si cel mai probabil acest lucru se va intampla in intervalul aprilie - iunie 2012, cei de la Facebook asteptandu-se ca reteaua cu 800 de milioane de useri sa fie evaluata la 100 miliarde dolari, spun sursele citate de WSJ.

Legislatia americana obliga companiile care depasesc pragul de 500 de actionari sa-si faca publice rezultatele financiare la cel mult patru luni din acel moment, iar la Facebook pragul va fi depasit pana la final de an. Compania va trebui sa publice rezultate detaliate in primavara lui 2012 chiar daca nu se va lista, fiindca in prezent rezultatele financiare au fost comunicate pe surse si indica afaceri de 1,6 miliarde dolari pe primul semestru, la un numar de 3.000 de angajati. Se estimeaza ca veniturile Facebook pentru intreg anul vor depasi patru miliarde dolari, dublu fata de anul trecut.

Managerii companiei asteapta ca din IPO sa fie stransi 10 miliarde dolari, suma pe care doar trei companii care s-au listat pe bursele americane au mai depasit-o: Visa, AT&T si General Motors.