​Toshiba va inchide trei dintre cele sase uzine care produc in Japonia elemente din segmentul semiconductorilor, grupul dorind sa faca economii intr-o perioada in care aprecierea yenului fata de dolar a afectat competitivitatea produselor companiei la export. Toshiba va muta o parte din productie la celelalte trei uzine si spune ca rezultatele sale financiare au fost afectate de problemele ce au urmat cutremurului din martie, dar si de scaderea cererii de electronice pe pietele occidentale, scrie AFP.

Toshiba va inchide in al doilea trimestru din 2012 trei uzine ((Kitakyushu, Hamaoka, Mobara) care produc circuite integrate in Japonia, urmand ca o parte din productie sa fie transferata la celelalte trei uzine. Pana atunci, productia la toate cele sase uzine va fi micsorata in decembrie si ianuarie fiindca si cererea pentru produse la care sunt utilizati acesti semiconductori este mai scazuta.

Toshiba a anuntat un amplu plan de restructurare pentru a-si ameliora competitivitatea business-ului afectat de cutremurul din martie, dar si de aprecierea yenului japonez fata de dolar, lucru care face exporturile tot mai putin rentabile. Tocmai de aceea, Toshiba va incerca sa accelereze transferul unei parti din productie la fabrici de peste hotare.

Toshiba spune ca masurile sunt un raspuns la scaderea cererii de electronice in Europa si SUA, mai ales pe segmente precum televizoare si PC-uri. Compania spune ca reducerea productiei ii va da mai multa flexibilitate in raport cu cererea din piata.