Bitdefender a lansat solutia Mobile Security care ofera protectie impotriva amenintarilor informatice pentru smartphone-uri si tablete ce ruleaza versiunea 2.2 sau alte variante mai noi ale sistemului de operare Android. Solutia a fost in faza beta cateva luni, iar compania spune ca 120.000 de utilizatori au testat-o. Produsul are o varianta gratuita, insa cei care vor optiuni in plus trebuie sa cumpere versiunea platita, cu aproape 10 euro.

Bitdefender spune ca solutia Mobile Security destinata smartphone-urilor si tabletelor, se bazeaza masiv pe scanarea in-the-cloud, astfel incat verificarea aplicatiilor se face cu maximum de eficienta si doar atunci cand este cazul.

Compania promite ca amprenta solutiei de securitate este minima in ceea ce priveste consumul de resurse hardware si spune ca peste 120.000 de utilizatori au testat solutia in faza beta.

Compania mai spune ca solutia nu consuma mult din bateria terminalului, caracterizand-o ca fiind "incredibil de economica". Fiind un produs de tip "freemium" o varianta gratuita poate fi descarcata de pe Android Market, insa cei care vor mai multe caracteristici pot cumpara versiunea premium, cu 41,2 lei.