Microsoft a anuntat ca din februarie 2012 publicul larg va putea testa noul sistem de operare Windows 8 care, cel mai probabil, va fi lansat in toamna anului viitor, noteaza Computerworld, citand reprezentanti ai companiei. Microsoft va lansa tot in februarie si magazinul de aplicatii Windows Store prin care spera sa obtina venituri importante de la posesorii de smartphone-uri, PC-uri si tablete.

O versiune de Windows 8 este disponibila din septembrie pentru dezvoltatori, iar din februarie si publicul larg va putea testa versiunea beta. Varianta RTM destinata producatorilor va fi disponibila in primavara lui 2012 iar lansarea oficiala a Windows 8 ar trebui sa fie in toamna lui 2012.

La Windows 7 versiunea disponibila pentru dezvoltatori s-a lansat in octombrie 2008, varianta beta pentru publicul larg a debutat in ianuarie 2009, iar lansarea oficiala a fost in toamna aceluiasi an. Microsoft promite ca Windows 8 vine cu cea mai radicala schimbare de design de la Windows 95 incoace, spune ca sistemul va utiliza in mod economic resursele hardware si va fi optimizat pentru dispozitivele cu ecran tactil datorita noii interfete numita Metro de companie. Aici puteti citi pe larg despre noutatile pe care Windows 8 le va aduce.

Conform datelor StatCounter, Windows 7 a depasit XP pe piata sistemelor de operare, avand 41% fata de 38%. Pentru Romania datele companiei arata ca XP are 55%, iar Windows 7, circa 37%.

In februarie 2012 va fi un alt moment important pentru compania americana fiindca se lanseaza si magazinul de aplicatii Windows Store de la care se asteapta mult. Microsoft spune ca tot mai multi cumpara software online si promite ca va fi transparenta cu dezvoltatorii, promitand si ca celor cu vanzari bune la va oferi un procent mai bun din venituri in comparatie cu alte magazine online. In afara de aplicatiile gratuite, regulile impuse de Microsoft prevad ca pretul minim trebuie sa fie 1,49 dolari, mai mare decat la App Store unde este 99 centi.