​Un tribunal districtual din New York a decis ca Yahoo! trebuie sa primeasca despagubiri totale de 610 milioane dolari de la infractori care au folosit numele companiei pentru a organiza online o falsa loterie prin intermediul careia au putut afla date bancare personale dar au primit si bani de la utilizatorii pacaliti. Judecatorul care a dat sentinta a admis insa ca e putin probabil ca cei acuzati sa poata plati.

Yahoo! a deschis in 2008 actiunea in instanta indreptata impotriva unor spammeri din Nigeria si Thailanda care au trimis un total de 12 milioane de e-mail-uri in care se vorbea despre o loterie organizata de Yahoo! si erau promise premii mari.

Unii useri au dat date bancare personale, altii au trimis si bani infractorilor, acestia motivand ca sunt taxe pe care castigatorii falsei loterii trebuie sa le plateasca inainte de a-si primi banii.

Desi cazul s-a incheiat favorabil pentru Yahoo!, judecatoarea Laura Taylor Swain a declarat, citata de BBC, ca este totusi putin probabil ca banii sa poata fi recuperati de la spammeri fiindca acestia nu au colaborat deloc cu justitia.