​Business-ul Microsoft Romania merge bine, in prima parte a anului fiscal 2011-2012 afacerile au crescut cu 7%, iar prognoza optimista pentru intreg anul fiscal arata cresteri de 12-13%, a spus seful filialei locale, Ronald Binkofski intr-un interviu acordat HotNews.ro la Forumul de Competitivitate Nationala. Microsoft este intr-o situatie buna si fiindca s-au reluat proiectele cu sectorul public, compania are acum circa 400 de angajati in Romania, iar la final de 2012 s-ar putea ajunge la 500, a mai spus Binkofski la evenimentul care a celebrat si implinirea a 15 ani de la intrarea companiei pe piata locala.

Ronald BinkofskiFoto: Captura YouTube

Microsoft are in Romania circa 400 de angajati. "In ultimii doi ani am crescut efectivele cu 100 de oameni, angajam tot timpul si sunt anumite activitati, cum ar fi centrul de suport, in care crestem sustinut", spune seful Microsoft Romania care spera ca peste un an numarul de angajati va ajunge la 500.

Intrebat cum a evoluat cifra de afaceri a companiei in prima parte a anului fiscal iulie 2011 - iunie 2012, Ronald Binkfoski s-a aratat foarte multumit. "Ne descurcam chiar bine, pana acum avem crestere de 7% fata de perioada similara din 2010, ceea ce este un rezultat bun. Vedem ca si-a revenit segmentul consumer, iar asta se vede atat in venituri, cat si in numarul de PC-uri vandute care folosesc si tehnologii dezvoltate de noi"

Seful Microsoft Romania spune ca si sectorul public isi revine, dupa ce o buna perioada de timp proiectele au fost inghetate. "Am reusit sa derulam cateva proiecte importante cu sectorul public si de aceea ne descurcam bine, dar sunt proiecte care se deruleaza de ani buni si sunt necesare pentru informatizarea tarii".

Intrebat cum vede evolutia afacerilor filialei locale pentru intreg anul fiscal 2011 - 2012, Binkofski a dat atat o prognoza realista, cat si una optimista. "Ma astept la o crestere de o singura cifra, probabil 5- 7% - pentru acest an fiscal, insa exista posibilitatea sa reusim chiar 12 - 13%"

Binkofski a facut declaratiile la Forumul de Competitivitate Nationala, eveniment organizat cu scopul de a informa asupra rezultatelor Consiliului Național de Competitivitate in elaborarea Strategiei de Competitivitate Romania 2020.

Evenimentul a fost organizat si pentru a aniversa implinirea in decembrie a 15 ani de prezenta a Microsoft pe piata locala. "Cea mai mare contributie pe care Microsoft a avut-o de-a lungul anilor este ca a creat un ecosistem in jurul ei, un ecosistem care ajuta companiile sa faca economii. De obicei un dolar cheltuit pe produsele Microsoft genereaza sase dolari in ecosistem prin servicii, solutii, suport clienti si altele. Cred ca aceasta e cea mai mare realizare", a descris Ronald Binkfoski importanta prezentei companiei in tara.