Compania ungara de IT Graphisoft a prezentat statuia din bronz care va fi dezvelita oficial pe 21 decembrie in onoarea lui Steve Jobs ca multumire pentru ajutorul oferit de acesta in momente cheie din istoria companiei. Statuia de 2,2 metri inaltime va fi instalata intr-un parc tehnologic din capitala Ungariei.

Statuia lui Steve Jobs de la BudapestaFoto: Reuters

Statuia realizata de artistul maghiar Erno Toth are 2,2 metri inaltime si 180 kg greutate. Graphisoft, companie ale carei soft-uri sunt folosite pe scara larga de arhitecti, a ales sa il omagieze pe Jobs care a ajutat firma la inceputurile sale, avand un rol important in succesul ei

Compania ii datoreaza multe lui Steve Jobs care i-a vazut standul la editia din 1984 a targului de tehnologie CeBit Hannovra si a ramas impresionat. Apple a ajutat mica firma ungara cu bani si computere intr-un moment dificil cand tehnologiile avansate nu se gaseau in aceasta parte a Europei.

"Steve Jobs a dat informaticii o fata umana", spunea intr-un comunicat compania Graphisoft care adauga ca ii datoreaza enorm lui Steve Jobs care i-a lasat pe maghiari sa-si instaleze prima versiune a soft-ului ArchiCAD pe computerul Lisa, un predecesor al Macintosh.