​Site-ul de micro-blogging Twitter a anuntat prima schimbare radicala de design din scurta sa istorie de cinci ani, noua versiune promitand sa fie mai simplu de folosit si sa dea un rol mai important paginilor dedicate unor brand-uri. In urmatoarele saptamani noul Twitter va fi disponibil pentru toti utilizatorii de PC-uri, dar si de telefoane mobile. Twitter spune ca are 100 de milioane de utilizatori activi, insa perioada in care baza de useri crestea vizibil de la luna la luna sunt de domeniul trecutului.

Cei de la Twitter spun ca era nevoie de o schimbare fiindca o parte dintre noii utilizatori s-au plans ca interfata creeaza confuzii si le este greu sa gaseasca informatiile dorite. Sefii Twitter spun ca noul design va face mai usoara gruparea informatiilor pe categorii, iar informatiile legate de un anumit mesaj postat, fie ca este vorba de poze, comentarii sau alte tipuri de materiale, vor fi grupate sub acel mesaj.

In plus, paginile unor brand-uri vor avea o prezenta mai importanta, mai ales ca singura sursa de venit a Twitter tine de acele mesaje pentru care anumite companii platesc ca ele sa apara pe Twitter.

BBC noteaza ca Twitter trebuie sa aiba grija ca, dand mai mare importanta paginilor de brand, sa nu ajunga in situatia in care utilizatorii obisnuiti sa se simta pusi pe planul secund.

Cei de la Twitter spera ca aceasta versiune care se doreste a fi simpla si rapida va incuraja userii sa diversifice tipurile de materiale postate si sa mareasca numarul de utilizatori cu care intra in legatura.