​hi5, reteaua de socializare care acum cativa ani o ducea extrem de bine, iar de la ascensiunea Facebook este in declin, a fost preluata de Tagged, o companie din acelasi domeniu care insa face angajari si vrea sa se extinda, scrie TechCrunch. Tagged s-a infiintat in 2004 in San Francisco si are 200 de angajati, de patru ori peste nivelul de la inceputul anului.

"Tagged este o gazda perfecta pentru hi5 care continua sa dovedeasca faptul ca este un jucator important pe domeniul retelelor sociale", arata declaratia oficiala a reprezentantilor hi5."O oportunitate de asa magnitudine se intalneste rar si este incantatoare, mai ales ca preluarea hi5 ne dubleaza baza de utilizatori si duce numarul total de utilizatori inregistrati la 330 milioane in cele doua retele", spun cei de la Tagged. Tranzactia nu include si angajati hi5, ci doar activele.

Dincolo de vorbele mari afacerea, despre care nu s-au comunicat detalii financiare, este o incercare de a ramane in piata, mai ales ca hi5, care pana in 2007 - 2008 era una dintre cele mai puternice retele sociale, este in declin in ciuda incercarii de a se pozitiona ca retea sociala de gaming si de a gasi o nisa care sa o diferentieze clar de Facebook.

Insa, segmentul de jocuri a creswcut enorm la Facebook, cu marele ajutor al Zynga, astfel ca hi5 nu numai ca nu a reusit sa prospere, dar a fost nevoita sa dea si oameni afara anul acesta, rmanand cu 45 de angajati. Conform cifrelor companiilor, Tagged are circa 100 de milioane de utilizatori inregistrati, iar hi5, dublu, insa numarul de utilizatori activi este cu mult mai mic, circa 10 milioane pentru Tagged.

Tagged s-a infiintat la fel ca si hi5, in San Francisco, diferenta fiind de numai un an 2004, fata de 2003 hi5.