​Zynga, companie cunoscuta pentru jocurile realizate pentru Facebook, a strans un miliard de dolari din IPO-ul de intrare pe bursa americana, compania fiind evaluata la sapte miliarde dolari, scrie Bloomberg. Zynga devine compania de internet care a strans cel mai mult dintr-un IPO in ultimii sapte ani, Google reusind 1,9 miliarde dolari la intrarea sa pe bursa in 2004. Actiunile Zynga sunt tranzactionate de vineri pe NASDAQ, compania s-a infiintat in 2004, iar datele arata ca peste 200 milioane de useri joaca "CityVille," "FarmVille" si "Mafia Wars".

Zynga a pus pe piata 100 de milioane de actiuni a 10 dolari fiecare, reprezentand 14% din totalul actiunilor. Astfel, compania specializata in realizarea de jocuri pentru retele sociale, este evaluata la sapte miliarde dolari, suma considerata de multi ca fiind exagerat de mare.

Zynga s-a infiintat in 2007, are 3.000 de angajati, iar jocurile sale devenite celebre datorita integrarii lor in Facebook sunt jucate de peste 200 de milioane de utilizatori.

Multe voci din piata spun ca astfel de companii sunt prea "umflate" in ceea ce priveste valoarea si se intreaba daca valoarea actiunilor nu se va prabusi rapid, mai ales ca vorbim de o companie care a crescut foarte repede, dar poate sa si scada la fel de usor.

Recent a intrat pe piata Groupon care a strans mai putin decat Zynga din IPO, dar toata lumea asteapta ca in 2012 sa intre pe bursa Facebook, evaluata la 100 miliarde dolari.