​Google va lansa in cel mult sase luni o tableta de "cea mai buna calitate" a spus presedintele executiv al companiei, Eric Schmidt, oferind o confirmare intr-unul dintre cele mai discutate subiecte: o tableta sub brandul Google. Declaratiile au fost facute in Corriere della Sera, iar presa americana le preia si noteaza ca poate fi vorba de o tableta "stil Nexus", Google avand deja experienta fiindca s-au lansat mai multe telefoane sub acest brand, ultimul fiind cu Samsung.

S-a scris si in 2010 si in 2011 ca Google va lansa o tableta sub brandul propriu, insa multe versiuni anterioare de Android nu erau optimizate si pentru tablete, iar aplicatiile nu functionau corespunzator.

Google promite insa ca lucrurile s-au schimbat odata cu lansarea noii versiuni Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) care a fost prezentata in toamna si intra pe smartphone-uri, dar si pe tablete. Android 4.0 este prezent pe cel mai nou telefon Google Nexus produs de Samsung, terminal cu ecran de 4,65 inch, camera video de 5 MP ce poate filma la 1080 p si procesor de 1.2GHz, caracteristici nu foarte slabe in comparatie cu unele tabelete prezente pe piata.

Android este sistemul de operare cu cea mai mare cota de piata la smartphone-uri, trimestrul trecut s-au vandut 60 de milioane unitati conform datelor Gartner, dar tabletele cu Android sunt inca la un nivel scazut de vanzari.