Compania de IT Siveco Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 67 milioane euro si a crescut cu 50% numarul de angajati, iar estimarile pentru anul in curs indica o crestere de 15%, se arata intr-un comunicat. Compania cunoscuta pentru contractele consistente cu statul are afaceri in 25 de tari si spune ca anul trecut a incheiat in total 224 de contracte.

In 2010 Siveco a avut afaceri de 60 milioane euro, iar anul trecut s-a ajuns la 67 milioane, compania avand 1.200 de angajati. In 2011 Siveco a incheiat contracte cu institutii europene, dar si cu diverse agentii guvernamentale din tari precum Serbia, Moldova, Macedonia sau Oman.

In Romania, Siveco furnizeaza tehnologia cloud pentru afisarea rezultatelor admiterii in licee si are contracte cu institutii precum Autoritatea Nationala a Vamilor, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Educatiei, Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Irina Socol, CEO al Siveco, spunea in octombrie 2011 ca 30-40% din afacerile companiei au venit din contracte cu statul si e de asteptat ca proiectele cu sectorul public sa creasca in mod spectaculos.

"Ne propunem ca in 2012 sa mentinem o rata de crestere de 15%, in conditiile in care avem deja semnate contracte pentru importante proiecte multianuale de informatizare, in pietele din zona Africii de Nord, Orientului Apropiat si Mijlociu, CIS si din Uniunea Europeana", spune in comunicatul de presa remis marti Irina Socol.