Apple a anuntat vineri ca a suspendat vanzarile de iPhone in magazinele sale din China, cu scopul de a "garanta siguranta clientilor si a angajatilor sai", in urma incidentelor care au avut loc la lansarea celei mai recente versiuni de telefon al brandului Apple.

"Cererea pentru iPhone 4S a fost incredibila, iar stocurile sunt epuizate in toate magazine noastre din China", potrivit unui comunicat al companiei care specifica faptul ca iPhone ramane diponibl on-line si la dealeri autorizati.

"Din pacate, nu am putut deschide magazinul nostru din Sanlitun (Beijing), din cauza multimii", a explicat Apple. Un purtator de cuvant al Apple a declarat pentru AFP ca vanzarea tuturor modelelor iPhone, si nu doar a celui mai recent model 4S, a fost suspendata in magazinele Apple din China: trei din Shanghai si doua din Beijing.

Isteria pentru telefoanele mobile ale brandului american este asa de mare incat vineri dimineata in fata magazinului din cartierul Sanlitun al capitalei o mie de oameni au asteptat in zadar timp de cateva ore in frig pentru a fi primii care cumpara un iPhone 4S.

Clientii au aruncat cu oua in magazinul de unde fusesera anuntati ca vor putea cumpara ultimul model de iPhone incepand cu ora 7 dimineata. Politia a intervenit si a cerut multimii sa plece, spunand ca smartphone-ul nu va mai fi pus in vanzare imediat. Clientii furiosi au agresat apoi un agent de paza din afara magazinului.

Desi lansarea oficiala a iPhone 4S in China continentala a fost anuntata pentru vineri, dispozitivul se vindea pe piata neagra din China incepand cu luna octombrie, modelul fiind importat ilegal din Hong Kong, Japonia sau Statele Unite ale Americii, scrie AFP.

China are mai mult de o jumatate de miliard de utilizatori de Internet, dintre care 340 milioane au acces cu telefoanele lor mobile, a anuntat miercuri Gao Xinmin, un oficial al Societatii de Internet din China.