Compania de servicii IT Endava promite ca va angaja in Romania peste 250 de persoane in primul semestru, iar o buna parte dintre ei vor fi recrutati la un eveniment care se va tine intre 24 si 28 ianuarie la Iasi. La nivel national, compania a efectuat circa 50 de angajari in 2012. Endava are 750 de angajati pe plan mondial si o cifra de afaceri de 24 milioane euro. In tara compania are peste 300 de angajati.

Printre cei mai cautati IT-isti se numara dezvoltatori Java si .Net, testeri software, project manageri si business analisti. In acelasi timp, pentru centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca si Bucuresti sunt cautate profile cum ar fi arhitecti software, specialisti Business Inteligence, ingineri de suport, analisti service desk sau 3rd line consultants pe tehnologii Microsoft si Unix & Networking.

Dintre cele 250 de angajari anuntate pentru prima jumatate a acestui an, aproximativ 180 sunt pozitii deschise la Iasi, unde compania numara in prezent peste 130 de angajati. La Cluj-Napoca, unde se afla cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din Romania, cu peste 190 de angajati, vor fi recrutati alti 35 de specialisti IT in primele 6 luni din acest an.

In Bucuresti, unde compania are un centru regional de coordonare si consultanta, compania isi va extinde echipa de la 10 la 50 de persoane. La 1 ianuarie 2012 Endava Romania numara aproximativ 340 de angajati la nivel national, cu 33% mai mult decat in ianuarie 2011, iar in primele doua saptamani ale anului 2012 compania a efectuat deja aproximativ 50 de angajari.

Aproximativ 20% dintre posturile deschise la Iasi si Cluj-Napoca se adreseaza candidatilor entry-level, in timp ce restul posturilor sunt destinate in proportii egale candidatilor cu un nivel mediu de experienta si seniori.

Compania va organiza la Iasi in perioada 24-28 ianuarie un eveniment de recrutare, Endava Career Days, aflat la a doua editie. In toata aceasta perioada, candidatii pot sustine interviuri colective de angajare, urmand ca la finalul evenimentului cei care au fost selectati sa primeasca oferte de angajare.

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in 2000. Cu peste 750 de angajati, Endava are opt sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si are o cifra anuala de afaceri de peste 29 milioane de lire serline/34 de milioane de euro. Printre clientii Endava se numara companii precum: IMG Worldwide, UBS, Cadbury, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.