Oamenii sunt si ei animale, iar sa manageriezi un milion de animale este o adevarata durere de cap, a spus seful Foxconn, cea mai mare companie taiwanezo-chineza de IT care l-a invitat pe seful gradinii zoologice din Taipei sa il consilieze despre cum sa se poarte cu angajatii, scrie publicatia WantChinaTimes. O revista locala noteaza ca Terry Gou, seful Foxconn, si-a invitat si directorii sa-l asculte pe seful de la zoo, insa cert este ca Gou - chiar daca a vrut sa fie amuzant - ar fi putut sa-si aleaga mult mai bine cuvintele, dat fiind ca grupul chinez a devenit celebru pentru numarul mare de muncitori care s-au sinucis.

"Hon Hai are un milion de angajati si cum oamenii sunt si ei animale, sa manageriez un milion de animale imi da dureri de cap", ar fi spus Terry Gou la un carnaval care se tinea la gradina zoologica din Taipei.

El l-a invitat pe seful de la zoo sa ia parte la adunarea anuala de bilant a Hon Hai, grupul care detine Foxconn, fiindca vrea sa invete de la el cum trebuie gestionate animalele.

Gou a facut nefericita comparatie dupa ce seful gradinii zoologice a povestit audientei cat de greu este sa te porti cu felurite animale ce au temperament atat de diferit. Dupa ce a ascultat discursul, seful Hon Hai l-a rugat sa se puna in locul lui si a facut comparatia cu milionul de animale, in amuzamentul celor 12 manageri prezenti. Gou a rugat si managerii sa fie prezenti cand seful de la zoo va da sfaturi.

Chiar si facute in gluma, comparatiile nu puteau pica mai prost, mai ales ca Foxconn, grup care face smartphone-uri, tablete si alte electronice pentru cele mai cunoscute companii, a fost intens criticata pentru modul cum isi chinuie angajati pe salarii de mizerie.

In 2010 s-au sinucis 13 angajati, de curand altii au amenintat ca se vor omori din cauza conditiilor grele de munca, lar holding-ul a marit de cateva ori salariile pentru a linisti apele.