Stiti povestile de succes ale uverVu si Brainient, care au obtinut o groaza de finantari, si-au deschis birouri in UK, in State. De Summify insa nu stiati mare lucru, asa-i? Stirea-i calda: Twitter a cumparat Summify, un startup romanesc, fondat de Cristi Strat si Mircea Pasoi. Va inchipuiti, probabil, ca eu sint cel ce se bucura cel mai mult - dupa familiile baietilor, probabil - pentru succesul lor, cu atit mai mult cu cit am fost coleg de liceu cu Cristi (am terminat cu un an inaintea lui).

Scurt istoric

Summify a inceput sub numele ReadFu, o aplicatie web care se "conecta" la streamurile de Twitter, Facebook si Google Reader si care, in functie de anumiti algoritmi, alcatuia o lista de articole "prioritare", un "must read" zilnic, pe care o puteai vizualiza fie pe site, fie direct in mail, daca alegeai optiunea asta. Ulterior, baietii au lansat si o aplicatie de iPhone, probabil si motivul pentru care au devenit extrem de populari intr-un timp relativ scurt. Au facut exit in doi ani de la lansare.

Ce se va intimpla cu Summify? In principiu, dupa cum scrie pe blogul companiei, se va inchide. Ma rog, corecta ar fi formularea "va fi integrat in Twitter", insa incepind din momentul anuntului, nu mai este posibila crearea de noi conturi si sint oprite si o serie de functii. Echipa se va muta din Vancouver, unde lucreaza de doi ani, de cind au primit finantare de la BootUp Labs, in sediul Twitter din San Francisco. As vrea sa am mai multe detalii, dar Cristi nu raspunde pe messenger, asa ca nu insist. Presimt insa ca o sa cititi cit de curind pe TechCrunch sau pe TheNextWeb.

Felicitari!

Cine e in spatele Summify

Atit Mircea, cit si Cristi, au fost olimpici internationali la informatica. Mircea a facut un internship la Microsoft, in 2007, si un internship la Google, in 2008. Intors in tara, a lucrat o perioada la uberVu (vezi profilul de LinkedIn). Cristi, la rindul lui, a facut un intership la Google, in 2008 (vezi profilul de LinkedIn). Ambii sint co-fondatori infoArena, un portal infiintat cind Cristi inca era in liceu, o comunitate cu 15.000 de membri, menit sa ajute viitorii olimpici la informatica. Ambii sint co-fondatori balaur.ro, un motor de cautare joburi la care au lucrat pina la finele lui 2009, cind s-au hotarit sa se apuce de ReadFu, actualul Summify.

Compania a primit "seed funding" in martie 2003 de la BootUp Labs in martie 2010, la doua luni dupa lansare. O noua runda de "seed funding" a venit in august, acelasi an, de la W Media Ventures, iar in martie 2011, o noua serie de finantatori, printre care si fondul Accel Partners, au investit in companie. Sumele nu au fost facute publice.

Comenteaza pe blogul Subiectiv.