Hackerul roman cercetat pentru spargerea serverelor NASA si ale armatei SUA a primit mandat de arestare pentru 29 de zile
Decizia Judecatoriei Sectorului 5 poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au retinut marti un tanar de 20 de ani, din municipiul Timisoara, cunoscut sub pseudonimul 'TinKode', acuzat ca a spart serverele Pentagonului si NASA.
Tanarul a fost retinut la Timisoara si a fost adus marti pentru audieri la sediul central al DIICOT din Bucuresti, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, prin incalcarea masurilor de securitate si in scopul obtinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si perturbarea grava a functionarii unui sistem informatic.
Potrivit DIICOT, tanarul a lansat atacuri informatice si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic.
De asemenea, el a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web.
Prin acelasi mod de operare, invinuitul a compromis si serverul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (NASA).
In sarcina invinuitului se mai retine ca a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare - Pentagon.
In acest scop, el a conceput un program/aplicatie informatica, pe care l-a si oferit spre comercializare pe blogul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.
Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Sustin tanarul respectiv. Doar ar fi util un sprijin sa o ia pe calea cea buna totusi.
Daca Nasa's asa de buni de ce n-au o protectie mai buna? Ca fac pariu ca sute de mii, milioane de $ ale contribuabililor americani merg la bugetul Nasa.
altii fac trafic cu droguri sau carne vie, se impusca in spatiu public, ataca cu sabiile... si nu sunt retinuti pentru 29 zile.
in schimb TinKode este pericol public. ramai perplex