Un tribunal comercial din Paris a condamnat Google pentru abuz de pozitie dominanta dupa ce o companie de servicii de cartografiere s-a plans ca serviciul Google Maps afecteaza concurenta din piata prin faptul ca este gratuit pentru majoritatea companiilor. Firma Bottin Cartographes spune ca decizia este una istorica si reprezinta o dovada ca practicile Google in domeniul hartilor sunt abuzive, informeaza AFP.

Tribunalul a condamnat Google sa plateasca 500.000 euro daune companiei Bottin Cartographes plus o amenda de 15.000 euro.

Google spune ca va face apel si adauga ca o aplicatie gratuita si de foarte buna calitate este benefica pentru toti internautii si pentru proprietarii de site-uri. Cei de la Google mai spun ca in domeniu exista o concurenta reala.

Cei de la Bottin se arata entuziasmati ca "dupa o batalie de doi ani" s-a luat "o decizie fara precedent" de condamnare atat a Google Inc, cat si a Google France. Ei mai spun ca tribunalul a constatat ca practicile Google in domeniul hartilor online sunt abuzive si pun piedici concurentei. Compania Bottin furnizeaza servicii asemanatoare cu cele din Google Maps, insa contra-cost.