Comisia Europeana cere Google sa amane aplicarea noii politici de confidentialitate
Un grup de lucru care reprezinta autoritatile pentru protectia datelor din toate tarile UE a scris catre Google cerand sa amane aplicarea noilor reguli pana cand CE va verifica daca acestea respecta legislatia legata de protectia datelor personale. Grupul spune ca trebuie sa nu existe neintelegeri legate de aceste schimbari importante, mai ales ca serviciile Google sunt folosite pe scara larga.
Google s-a aratat surprinsa de cererile grupului si spune ca membrii au fost informati despre schimbari si nu s-au aratat ingrijorati ca ele ar avea consecinte negative.
Noua politica de confidentialitate care intra in vigoare la 1 martie prevede ca informatiile provenind de la servicii separate precum Gmail, Google+ sau Search vor fi regrupate, compania spunand ca pentru utilizatori lucrurile vor fi mai simple. Google mai spune ca protejarea vietii private a utilizatorilor este o chestiune la care se gandeste inainte de fiecare schimbare importanta si adauga ca este deschisa la discutii pe aceasta tema.
Compania spune ca regruparea informatiilor provenind de la mai multe aplicatii va face ca utilizarea tuturor serviciilor, dar si partajarea de informatii, sa fie mai facila. Multi au criticat schimbarile explicand ca internautii nu pot sa se opuna modificarilor si vor primi fortat mesaje tintite de la advertiseri care stiu exact ce activitate au avut pe internet.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
1."Informaţii înregistrate în jurnalele de telefonie, cum ar fi numărul de telefon, numărul apelantului, numerele de redirecţionare, ora şi data apelurilor, durata acestora, informaţiile de direcţionare a mesajelor SMS şi tipurile de apeluri."
2."Furnizăm informaţii cu caracter personal afiliaţilor noştri sau altor parteneri de afaceri sau persoane de încredere pentru a le prelucra în numele nostru, pe baza instrucţiunilor noastre şi în conformitate cu Politica noastră de confidenţialitate şi cu orice alte măsuri corespunzătoare de confidenţialitate şi securitate."
ce parere aveti?
Astea ar fi cele mai importante, ca mai sunt si altele.
E simplu, nu? :-)
Google da multe servicii moca, dar trebuie sa si ia ceva.