Directiile de actiune mentionate in Programul de guvernare:
- Urgentarea derularii fazelor primare in cadrul Proiectului de realizarea la nivel national a unei infrastructura de Broadband (RO-NET).
- Solutionarea problemelor intampinate de proiectul pentru tranzitia la standardele de televiziune digitala (DVB-T).
- Realizarea unei Harti digitale a retelelor de comunicatii majore din Romania.
- Pregatirea documentelor legate de Agenda Digitala 2020.
- Lansarea sistemului pentru instruirea online a functionarilor publici.
- Consolidarea Programului National de Super Computing.
- Finalizarea legii privind interoperabilitatea si a Cadrului National de Interoperabilitate.
- Gestionarea fondurilor structurale din cadrul Axei III POS CCE.
- Derularea proiectelor finantate din fonduri europene.
- Cresterea calitatii, eficientei si gradului de utilizare a serviciilor publice electronice, prin simplificarea procedurilor administrative si transpunerea acestora in format electronic.
- Realizarea mediului comun informational pentru institutiile administratiei publice cu realizarea unei analize privind standardele de cost la nivelul administratiei publice si eficienta administrativa privind aplicarea sistemelor TIC in administratie.
- Cresterea performantei si eficientei prin reducerea incongruentelor datelor din sistemele administratiei publice cu utilizarea extensiva a solutiilor TIC standardizate si interoperabile.
- Utilizarea eficienta a spectrului de frecventa alocat, prin medierea inter- institutionala intre societatile comerciale in care statul este actionar majoritar, implicate in procesul vizat.
- Stimularea competitivitatii companiilor TIC, cu preponderenta a IMM-urilor, sustinuta de activitati de promovare a acestui sector si de o legislatie adaptata sectorului TIC.
- Cresterea investitiilor efectuate de furnizorii de echipamente TI si TC in Romania. Promovarea companiilor TIC precum si comunicarea si sprijinul asociatiilor de profil in special in zonele slab dezvoltate din punct de vedere industrial.
- Cresterea productivitatii si competitivitati companiilor romanesti prin utilizarea pe larg a platformelor de schimb electronic de date/documente intre cetateni, companii si administratia publica (B2B, B2C, B2A, C2A).
- Revizuirea cadrului legislativ referitor la statutul profesional al specialistilor IT, investitiilor in sectorul TIC precum si al platformelor de schimb electronic.
- Dezvoltarea de programe de dezvoltare a competentelor digitale pe urmatoarele directii: alfabetizare digitala, dezvoltarea competentelor pentru utilizarea avantajelor TIC in viata de zi cu zi si dezvoltarea expertizei profesionistilor ICT.
- Cresterea absorbtiei absolventilor IT si a persoanelor recalificate in IT prin facilitati acordate lor si angajatorilor lor si prin informatizarea accelerata a sectoarelor prioritare.
- Stimularea cercetarii, dezvoltarii si inovatiei in sectorul TIC prin atragerea de noi investitori si furnizori de echipamente TIC care inoveaza si/sau produc in Romania si prin cresterea absorbtiei fondurilor FP7.
Slujbele vor fi oficiate de preoti, episcopi, arhiepiscopi si de Preafericitul, presedinte al României.
Masuri anticriza:
1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizari incepute in Epoca de Aur: Canalul Dunare – Marea Neagra, Dunare-Bucuresti, constructia unei noi Case a Poporului etc.
2. Impozitarea consumului de hartie igienica in functie de straturi, deoarece in asa vremuri cacacioase nu se poate trece cu vederea un asemenea potential. Cei care nu manânca nimic si in consecinta nu "produc" vor plati un impozit forfetar.
3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numarul de mc consumati va fi stabilit de catre specialistii Guvernului impreuna cu Medicii de familie, in functie de capacitatea pulmonara a fiecarei persoane. Astmatici au reducere de la 25% pina la 100% in cazul cind se opresc din respirat mai mult de 15 minute.
4. Impozitarea pe kilogram. Orice roman peste 35 de kg este un "gras nesimtit ''pe principiul lui Basescu "slabutul il duce in spate pe cel gras ".
5. Taxa pe "vanturi trase", ca prea s-au obisnuit romanii sa-si dea aere. Se vor monta detectoare la fundul fiecarui contribuabil care vor inregistra numarul vanturilor trase, intensitatea sunetului, intensitatea mirosului. Taxa va adauga 24% la factura de gaz si va fi obligatorie ca taxa "radio -Tv" de pe factura de curent.
6. Taxa pe a doua limba vorbita. Daca au bani si timp sa invete o alta limba in afara de romana sa le fie rusine si sa plateasca pentru asta pentru ca sigur o fac intentionat ca sa poata pleca din tara. Taxa va fi de 50 % din valoarea totala a alocatiei care a primit-o persoana respectiva pina la virsta de 18 ani de la stat. Sunt scutiti de taxa ungurii din Harghita, Covasna si Mures deoarece ei oricum nu stiu decit ungureste deci nu se pune problema ca ar sti mai mult de o limba.
7. Orice barbat care are mai mult de 124.89
Dupa ce au taiat orice fond pentru autostrada Iasi Targu Mures timp de 3 ani (desi in campanie spuneau cu totul altceva) acum o prezinta ca un mare obiectiv.
Acum mai ramane sa ne spuna ca vor creste salariile dupa ce le-au taiat si nici cu cresterea anuntata nu vor ajunge la loc.
Multumim pentru tot!
Ordinul 748/2004 este in continuare valabil, dar nu orice IT-ist MAI beneficiaza de el: atat salariatul cat si angajatorul trebuie sa indeplineasca anumite conditii prevazute de actul normativ amintit.
Firma ta (in cazul in care esti programator si nu doar postac) fiind cu puterea sunt siguri ca le satisface :).
PS: sa stii IE, YM si Excel nu sunt competente tehnice de scris in CV la un programator
Sa nu uitam dragi licentiati cam cata informatica am facut noi in anul 1 de facultate. Apoi sa nu uitam ce mafie trebuie sa razbati pentru un loc in camin, sau ce chirii se platesc intr-un oras universitar. Nu oricine isi permite sa faca o facultate cu studii de lunga durata.
De exemplu cei care au facut colegii universitare, au facut cursurile de informatica impreuna cu anul urmator de la facultate (adica efectiv stateau in aceleasi banci, in aceleasi sali de clasa, cu aceeasi profesori si inclusiv examenele le-au dat tot impreuna). Totusi acordam facilitati numai celor care au pierdut vremea cu cursuri lungite de "Spatii vectoriale" in loc sa faca acest subiect in cadrul unui curs de Algebra, sau cei care au pierdut vremea cu "Spatii metrice" un semestru intreg in loc sa le studieze la Analiza matematica impreuna cu Bilele si cu alte notiuni, cum au facut cei de la Colegiul Universitar.
Poate imi spuneti si mie la ce firma de IT aplica licentiatii notiunile de matematici discrete si notiunile de matematica avansata invatate foarte pe larg in anul 1 de facultate?
Sau poate merita facilitati fiscale numai cei care au pierdut vremea cu notiuni teoretico-stiintifice pe care nu le aplica niciodata, nu?
Conditiile respective nu s-au schimbat din 2004 si doar in baza lor s-a acordat scutire de impozit. Pe scurt: firma sa scoata un venit de minim 10000 $ / programator/ an; sa aiba codul CAEN corespunzator; angajatii vizati trebuie sa aiba diploma de licenta din domeniu si sa presteze efectiv ceva legat de programare.
Asadar, ce anume incerci sa comunici?
Şi da... îmi aduc aminte când au introdus chestiea cu facultăţile şi profilul terminat, profilul firmei, etc. Nici o persoană din departamentul meu nu a fost afectată. Dar nici firmele nu au angajat femeia de serviciu pe post de programator, doar ca să nu plătească impozit.
Eu am spus ca s-au taiat facilitati.
si apoi i-am raspuns exact ce s-a taiat celui care spunea ca nu s-a taiat nimic.
Din pacate cultura ta e cam redusa (ceea ce nu e anormal pentru un postac PDL).
Ia vezi tu daca Bill Gates satisface conditiile impuse de legea modificata de idolii tai
In privinta celor care fraieresc statul mai bine te-ai uita in curtea lor nu a mea. Ia vezi tu emisiunile lui Hoara din 2009-2010 si uite la el acum. Ia vezi tu ce venituri incaseaza ei din consilii de administratie de la regii si cum n-au reformat in 3 ani regiile care sunt pe pierdere si au salariile mari dar au taiat salariile la medici si profesori care oricum le aveau mai mici.
Pe de alta parte nu vedeti ca au ramas constante cheltuielile cu bunuri si servicii in 3 ani de zile si au scazut doar cheluielile de personal
Ce e cu voi oameni buni? Chiar merita pentru cativa lei sa postati toate prostiile astea?
Una e sa reformezi si cu totul altceva e ce s-a intamplat.
p.s. In privinta salariilor nu te-as sfatui sa ne comparam.
ITC, mai precis, IT&C e Information Technology & Communications...dar restul....?
inca un "decupeaza/lipeste" nereusit..?
Iar ICT == ITC (se folosesc ambele forme in engleza).
NB: stiu la ce se refera cele folosite in articol, intrebarea imi era retorica.
btw: ICT inca nu am intalnit...
Ieri ii dadeau cu intreprinderile mici si mijlocii. Azi aud ca, in ciuda recomandarilor europene care tocmai asta ziceau (peste 90% sint firme cu 2-3 oameni si independenti), tot taxe salariale. Acu si cu taxatul "marilor averi". Adica daca se nastea Steve Jobs aici, ii impuscau un 90% taxa, na, f***-ti Mac-ul matii, privatizatu dreacu'.
Or fi baieti frumosi, dar propozitia cheie e: "continuarea" "reformelor" guvernului Boc. Care, in afara ca a taiat din parale (ca sa limiteze dezatrul dezmatului bugetar, dar nu din cheltuieli cu telegondole, ci din lefuri) si impuneri absurde celor care mai fac ceva, nu prea m-a impresionat cu nimic.
A fost bine ca a oprit caderea in prapastie. Dar ce punem in loc? Rezultatul il vad. O ceata de mici cadre.
Cum e cu "cretinitatea"? Poti sa explici de ce e rau sa castigam bani in plus de pe urma acestor firme de "outsourcisti"?